فناوری خانه هوشمند کاربردهای زیادی برای کنترل وسایل خانگی دارد. اما شرکت های بزرگ همیشه می توانند با استفاده از هوش مصنوعی برای اتصال اجزا و دستگاه های مختلف یک خانه هوشمند یک قدم جلوتر باشند. هوش مصنوعی در خانه های هوشمند داده ها را از حسگرها می گیرد و آنها را به رفتارهای مرتبط با زندگی روزمره ما تبدیل می کند. دستگاه‌های دارای هوش مصنوعی می‌توانند کارهایی که مردم هر روز انجام می‌دهند را یاد بگیرند و اتفاقات بعدی را پیش‌بینی کنند. با استفاده از روش های یادگیری، ابزارها با توجه به شرایط کار می کنند. به عنوان مثال، اگر کسی در خانه نباشد، درها به طور خودکار بسته می شوند و چراغ ها و ترموستات ها روشن نمی شوند.

هوش مصنوعی نیازها و عادات افراد را درک و پیش بینی می کند. به عنوان مثال، یک گاز هوشمند می تواند قبل از رسیدن به خانه آماده شروع پخت و پز باشد یا زمانی که استیک شما مطابق میل شما پخته شد، پیامی برای شما ارسال کند. اما هوش مصنوعی تنها برای راحتی افراد در خانه هوشمند موثر نیست. دو کاربرد مهم هوش مصنوعی در زمینه امنیت و صرفه جویی در انرژی است که به طور جداگانه به بررسی آنها می پردازیم.

کاربرد هوش مصنوعی در هوشمند سازی خانه ها

استفاده از هوش مصنوعی برای صرفه جویی در انرژی در خانه هوشمند

برای حفظ زندگی نسل های آینده، موضوع بهره وری انرژی باید جدی گرفته شود. هوش مصنوعی نقش مهمی در حفظ سیستم های مدیریت ساختمان (BMS) و خانه های هوشمند دارد. هوش مصنوعی از داده های کابل و کنتور و همچنین شرایط آب و هوایی برای ایجاد الگوی مصرف برای هر خانوار استفاده می کند. اطلاعات در مورد نحوه استفاده از آن به یادگیری و بهبود سیستم، بهبود استفاده از منابع، کاهش هزینه ها و در نهایت بهبود آسایش افراد کمک می کند.

استفاده از هوش مصنوعی در امنیت خانه های هوشمند

نیاز به امنیت در دنیای مدرن منجر به معرفی سیستم های هوش مصنوعی شده است. این سیستم ها شامل ادغام با دستگاه های خانه هوشمند، تشخیص چهره، تجزیه و تحلیل ریسک و غیره با هدف اطمینان از ایمنی خانه و ساکنان آن است. چنین پتانسیلی دارد. به لطف قابلیت تشخیص اشکال و چهره، دستگاه های مجهز به هوش مصنوعی می توانند به راحتی اشیاء و افراد اطراف خود را تشخیص داده و با داده های قبلی مقایسه کنند. اگر کسی زنگ در را بزند، هوش مصنوعی تعیین می کند که آیا اجازه ورود دارد یا خیر. می توان گفت هوش مصنوعی در دوربین های مدرن نقش مهمی دارد. زیرا بیشتر کارهای امنیتی را با ضبط خودکار ویدیو و اطلاع صاحب خانه از هر چیز غیرعادی انجام می دهد.

هوش مصنوعی در امنیت خانه های هوشمند

همچنین از هوش مصنوعی برای بهبود عملکرد قفل هوشمند استفاده می شود. قفل های هوشمند با فناوری هوشمند مزایایی مانند عدم اتکا به کلیدهای فیزیکی، امکان بازدیدکنندگان موقت و استفاده از ویژگی های بیومتریک برای بهبود امنیت را ارائه می دهند. از سوی دیگر، هوش مصنوعی در سیستم های هوشمند اعلام حریق، دود و گاز استفاده می شود. امروزه سیستم هایی با توانایی تفکر و تصمیم گیری بر اساس موقعیت به کمک هوش مصنوعی در بازار موجود است. برخی از دتکتورهای دود موجود، علاوه بر ارسال اعلان، زنگ صوتی نیز برای سرعت بخشیدن به پاسخگویی و جلوگیری از حوادث ارائه می دهند.

روشی برای ترکیب تکنیک های هوش مصنوعی برای ایجاد یک سیستم هوشمند

هوش مصنوعی شبیه سازی کامپیوتری هوش انسانی است. در واقع هوش مصنوعی حول و حوش ذهن انسان برای ایجاد و پیاده سازی سیستم های هوشمند طراحی شده است. اما ذهن انسان چگونه کار می کند؟

فرض کنید می خواهید از خیابان عبور کنید. البته هنگام عبور از خیابان، فاصله دقیق بین خودروها، سرعت دقیق آنها و احتمال تصادف را محاسبه نمی کنیم. با شمردن این چیزها هیچ وقت به آن طرف خیابان نمی رسیم! در عوض معتقدیم که اگر در ساعت مشخصی از خیابان رد شویم، با ماشین برخورد نمی کنیم. اما این احساس بی دلیل نیست. شبکه عصبی ما مانند یک کامپیوتر عمل می کند و پردازش دیجیتال را انجام می دهد. می توان گفت که ذهن انسان سطح پایین تری دارد که با تصمیم گیری نمادین، پارامترها و اعداد سروکار دارد.

ذهن انسان از نمادها در سطوح بالا برای تصمیم گیری استفاده می کند. اما در سطوح پایین تر، یعنی در شبکه های عصبی، تصمیم گیری ها بر اساس پردازش عددی است. هوش مصنوعی همچنین سعی می کند طرز تفکر انسان را با یک مغز مصنوعی از جمله یک شبکه عصبی مصنوعی برای سیستم پیاده کند. یعنی روش های نمادین و عددی را با هم ترکیب می کند و از هوش مصنوعی ترکیبی برای ایجاد سیستم های هوشمند استفاده می کند.

هوش مصنوعی برای صرفه جویی در انرژی

روش اول

در این روش یک تکنیک اساسی برای پیاده سازی سیستم در نظر گرفته می شود و از تکنیک دیگری برای انجام وظایف خاص درون آن استفاده می شود.

روش دوم

راه دوم تشکیل یک سیستم هوشمند از زیر سیستم های ساده و کوچک است. هر یک از این قطعات کوچک با استفاده از تکنیک مناسب انتخاب شده توسط سیستم خبره تولید می شود.

راه سوم

این روش ترکیبی از دو روش ذکر شده در بالا می باشد. برای پیاده سازی سیستم هوشمند روش دوم، تمامی زیرسیستم ها باید با استفاده از روش اول پیاده سازی شوند.