امروزه بازار خرید قفل دیجیتال داغ تر از همیشه است و شرکت‌های سازنده سعی می‌کنند که با طراحی و ساخت بهترین مدل‌های روز، مشتریان بیشتری جذب و سود ببیشتری را نصیب خود بکنند. در این بین دو مدل معروف از قفل‌های هوشمند به نام قفل کارتی و قفل رمزی وجود دارد.

قفل رمزی قفلی است که از مدت‌های بسیار قبل در بازار وجود داشته و آن چه که امروز قصد بررسی آن را داریم، نوع قفل دیجیتال آن است نه قفل مکانیکی که با اهرم‌های مکانیکی باز می‌شود. ولی داستان درباره قفل کارتی متفاوت است. این نوع قفل به نسبت قفل رمزی، به تازگی در بازار عرضه شده است.

در این مقاله ما به بررسی این دو نوع از قفل می‌پردازیم و در ادامه بحث نیز مزایا و معایب هر کدام را برای شما خوانندگان محترم شرح می‌دهیم. با ما و تیم ما در قفل دیجیتال بارمان همراه باشید.

پیشنهادی: قفل کارتی درب چیست؟

قفل رمزی
نمونه‌ای از یک قفل رمزی ساخته شرکت یال

قفل رمزی | کاربردهای آن

همان‌طور که در بالا نیز گفته شد، قفل رمزی دسته ای از قفل‌های دیجیتال است که روش دسترسی و باز کردن آن از طریق وارد کردن رمز (PIN) می‌باشد.

یک قفل رمزی ترکیبی از یک پنل لمسی، زبانه قفل و دستگیره می‌باشد. هنگامی که شما رمز را وارد دستگاه می‌کنید، مدارهای الکترونیکی وظیفه پردازش را برعهده می‌گیرند و در صورت صحیح بودن رمز وارده، زبانه قفل درب را باز می‌کند.

معمولا انواع مختلف قفل رمزی، رمزی بین 4 تا 12 رقم را قبول می‌کنند و در بعضی مدل‌های خاص، شما می‌توانید چند رمز مختلف را برای سیستم عامل قفل تعریف کنید. برای جلوگیری از لو رفتن رمز شما از طریق رد اثر انگشت و یا روش‌های دیگر، شرکت‌های سازنده همانند سامسونگ، از روش‌های جالبی به نام تابع خیالی و تابع تصادفی استفاده می‌کنند.

تابع تصادفی باعث می‌شود که هر بار که شما قصد وارد کردن رمز را داشته باشید، اعداد در جایگاه‌های همیشگی خود نباشد و از این طریق امنیت قفل رمزی دیجیتال شما را بالاتر می‌برد. در کنار این، تابع خیالی نیز گاهی اوقات از شما می‌خواهد که قبل از وارد کردن رمز، اعداد نشان داده شده در پنل را وارد کنید.

کاربرد‌های قفل کارتی

همانند قفل رمزی، قفل کارتی نیز از دسته قفل‌های الکترونیکی (دیجیتال) است. قفل کارتی در گذشته بیشتر کاربرد اداری و تجاری داشت و کمتر در منازل مسکونی استفاده می‌شد. اما در حال حاضر شرکت‌های سازنده قفل‌های کارتی، همچون سامسونگ، یال و … محصولاتی را ارائه می‌دهند که کاربرد “اداری، مسکونی” دارند.

مشخص است که روش باز کردن قفل کارتی، استفاده از کارت‌های RFID است. RFID خلاصه کلمه “Radio Frequency Identification” است. به طور خلاصه در مورد این تکنولوژی می‌توان گفت که با استفاده از امواج الکترو‌مغناطیسی کار می‌کند و روش کار آن نیز این گونه است که با استفاده از یک تگ و یک دستگاه خواننده تگ، اقدام به تبادل اطلاعات می‌کند.

معمولا قفل‌های کارتی همراه با 5 الی 10 کارت و چند عدد کی تگ ارائه می‌شوند که برای مقاصد خانگی کامل و مناسب است. اما برای مقاصد تجاری و اداری یک مقدار کم است که البته شما می‌توانید مانند قفل‌های مکانیکی، کارت RFID بسازید و به کارمندان خود بدهید.

پیشنهاد می‌کنیم که این کار را از طریق نمایندگی‌های مجاز انجام دهید تا دچار هیچ دردسر و مشکلی نشوید.

قفل کارتی درب

مزایا و معایب قفل رمزی و کارتی

قفل رمزی

مزایا

عدم نیاز به کلید مکانیکی

در دسترس بودن رمز

معایب

امکان فراموشی رمز

محدود بودن به عدد

 

قفل کارتی

مزایا

دسترسی سریع به درب

عدم نیاز به حمل کلید

حمل راحت و آسان

امکان به اشتراک گذاری با خانواده و اطرافیان

معایب

امکان گم شدن کارت

هزینه زیاد برای اضافه کردن کارت

ترکیب قفل رمزی و کارتی در قفل‌های هوشمند

درست است که این دسته از قفل‌های هوشمند، شباهت‌های فراوانی به هم دارند؛ ولی در نحوه استفاده تفاوت‌ دارند.

خبر خوش برای افرادی که قصد خرید قفل دیجیتال را دارند و بین قفل رمزی و کارتی نمی‌توانند انتخاب کنند این است که در حال حاضر شرکت‌هایی از قبیل سامسونگ و یال محصولاتی را به بازار ارائه می‌کنند که هر دو ویژگی باز شدن درب با کارت و رمز را هم‌زمان همراه خود دارد. از جمله این محصولات می‌توان از مدل‌های SAMSUNG SHS-D500 و YALE YDM3168 اسم برد.

هم‌چنین این شرکت‌ها حتی پا را فراتر گذاشته و محصولاتی را روانه بازار کرده‌اند که علاوه بر دو روش دسترسی قبل، با اثر انگشت که جرو امن ترین روش‌های دسترسی است، نیز باز می‌شود. قفل سامسونگ مدل SAMSUNG-SHS-DP9200 یکی از همین دسته مدل هاست. در این قفل هوشمند، سیستم امنیتی به اسم دوبل وجود دارد که باز شدن درب نیازمند وارد کردن رمز و اثر انگشت، هم‌زمان و با هم است که مرزهای امنیت شما را چند برابر جابجا می‌کند.

سخن پایانی

اگر شما قصد خرید قفل رمزی و یا کارتی را دارید، پیشنهاد ما در صورت داشتن بودجه کافی، خرید مدلی است که دسترسی‌های مختلفی مانند رمز، کارت، اثر انگشت و کی تگ را داشته باشد. دلیل ما برای این پیشنهاد، مزایا و معایب هر کدام از این روش‌های دسترسی می‌باشد و به نوعی این روش‌های دسترسی مکمل هم‌دیگر هستند. در صورت داشتن بودجه کمتر نیز، پیشنهاد ما خرید مدلی است که روش دسترسی رمز و کارت را هم‌زمان با خود داشته باشد.

امیدوارم که از این مقاله راضی بوده باشید. لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید و درباره اینکه شما کدام نوع از قفل دیجیتال را ترجیح می‌دهید، کامنت بگذارید.

کارشناسان مجرب ما در هر ساعت از شبانه روز پاسخگوی سوالات و مشکلات شما می‌باشند.